Sidor

torsdag 28 november 2013

KRYDDIGA KÖTTBULLAR


Lilljul hos oss den 23:e december 2012.
Dagen innan jul tjuvstartar vi alltid lite med julmaten. Vi gör marsinpanfigurer, griljerar skinka och steker köttbullar. Det här är vårt favoritrecept:

Kryddiga köttbullar:

800 g färs (nöt, älg, el. liknande)
1 liten rödlök
1 dl grädde
1 ½ ägg
2 krm kryddpeppar
1 msk dijonsenap
2 msk hackad persilja
50 g fint riven parmesan
salt och grovmalen svartpeppar
smör till stekning
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser. Krydda efter smak. Rulla köttbullarna och stek i smöret.

1 kommentar:

  1. Låter riktigt gott! Ska testa ditt recept och se om det blir en kandidat till årets julbord :)

    SvaraRadera